Gebouwd op ruim 80 jaar geschiedenis

Wilma werd in 1939 door de heren H.J. Willemsen en H.P.C. Maas opgericht, vandaar de naam Wilma. Zij begonnen een aannemersbedrijf en verkregen kort daarop hun eerste opdracht: de verbouwing van het Pensionaat Sint Louis in Weert. Na de Tweede Wereldoorlog werd Wilma in snel tempo één van de grote spelers in de wederopbouw van Nederland.

Vanaf 1952 participeerde Wilma in grote gebiedsontwikkelingen. Met de realisatie van grote woonwijken, winkelcentra, de ontwikkeling van innovaties in de betonbouw en de aanleg van de daarbij behorende infrastructuur werd zij een steeds veelzijdiger ontwikkelaar. Het bedrijf groeide uit tot een van de bekendste namen in ontwikkelend Nederland.

In 2000 werd Wilma overgenomen door concern NBM Amstelland. Wilma verdween daarbij een aantal jaren van de Nederlandse markt en bracht een nieuwe focus aan in haar bedrijfsactiviteiten. Sindsdien is in Duitsland de kiem gelegd voor het huidige Wilma door de erfgenamen van de familie Maas. Inmiddels is Wilma in Duitsland uitgegroeid tot een top-3 speler in de woningontwikkeling. Daarnaast heeft Wilma vestigingen in België en Spanje.

In Nederland is Wilma sinds 2016 opnieuw actief als Wilma Wonen. Haar focus ligt op de ontwikkeling van residentiële projecten met een sterke focus op de eindgebruiker. Een gezonde financiële grondslag vormt daarbij de basis. Sinds haar terugkeer in Nederland heeft Wilma een reeks projecten met een bijzondere signatuur ontwikkelt. In hoogstedelijke en landelijke omgevingen en door heel het land. Het hoofdkantoor van Wilma Wonen is gevestigd in Utrecht.

Wilma Wonen is erkend NEPROM-lid Copyright Wilma Wonen 2024

Site by Alsjeblaft!