Ruim 75 jaar ervaring en toch nieuw op de Nederlandse markt!

Wilma is in 1939 door de heren H.J. Willemsen en H.P.C. Maas opgericht, vandaar de naam Wilma. Zij begonnen een aannemersbedrijf en verkregen kort daarop hun eerste opdracht: de verbouwing van het Pensionaat Sint Louis in Weert. Na de Tweede Wereldoorlog werd Wilma in snel tempo één van de grote spelers in de wederopbouw van Nederland.

Vanaf 1952 participeerde Wilma in grote gebiedsontwikkelingen. De bouw van grote woonwijken, winkelcentra en de aanleg van de daarbij behorende infrastructuur in Nederland werd de kernactiviteit van Wilma totdat het bedrijf in 2000 werd overgenomen door het concern ‘NBM Amstelland’. Wilma verdween van de Nederlandse markt en bracht een nieuwe focus aan in haar bedrijfsactiviteiten.

Sindsdien is in Duitsland de kiem gelegd voor het huidige Wilma. Inmiddels is Wilma in Duitsland uitgegroeid tot een top-3 speler in de woningontwikkeling. Daarnaast heeft Wilma vestigingen in België en Spanje. Vandaag de dag heeft Wilma een sterke focus op projectontwikkeling en alle facetten die daarbij komen kijken. De complexere projecten in de (groot)stedelijke agglomeraties, waarvoor veel (menselijk) kapitaal en ervaring noodzakelijk is, hebben daarbij de voorkeur.

In Nederland is Wilma sinds 2016 weer actief. Wilma heeft haar focus op de ontwikkeling van woningen en richt zich daarbij op de stedelijke gebieden in Nederland. Wilma realiseert projecten waar ze conceptueel waarde kan toevoegen, van kleinschalige ontwikkelingen tot woontorens in hoogstedelijk gebied. Multifunctionaliteit in de gebouwen en het (woonrijp) opleveren van woongebieden is daarbij vanzelfsprekend. Het kantoor is gevestigd in Utrecht van waaruit een team van specialisten werkzaam is.

Site by Alsjeblaft!