Ondertekening overeenkomst die The Muse mogelijk maakt

08-06-2016 – Wethouder Ronald Schneider (stedelijke ontwikkeling en integratie) van de gemeente Rotterdam en Frank Maas, directeur van ontwikkelaar Wilma, tekenden 8 juni op de vastgoedbeurs Provada een overeenkomst voor de woontoren aan Wijnhaven 69 in de Rotterdamse binnenstad.

Aan de Wijnhaven werd in 2017 gestart met de bouw van woontoren The Muse. Wethouder Ronald Schneider (stedelijke ontwikkeling en integratie) van de gemeente Rotterdam en Frank Maas, directeur van ontwikkelaar Wilma, tekenden 8 juni op de vastgoedbeurs Provada een overeenkomst voor de woontoren aan Wijnhaven 69 in de Rotterdamse binnenstad.

De bouw van The Muse, naar ontwerp van Barcode Architects, is een mooie stap in de verdere ontwikkeling van het wonen aan de Wijnhaven. ‘Met de bouw van deze toren leveren we weer een bijdrage om de omgeving van de Wijnhaven te transformeren tot een dynamische en hoogwaardige woonomgeving. De woontoren past goed binnen het woonbeleid van de gemeente Rotterdam om meer midden- en hogere inkomens te trekken en voorziet in de groeiende behoefte van woningzoekenden om zich in de Rotterdamse binnenstad te vestigen.’

Woontoren The Muse bestaat uit 94 middeldure en dure koopappartementen, een parkeergarage en aan de zijde van de Wijnhaven een commerciële ruimte die ondernemers ruimte biedt voor horeca of retail.

De oppervlakten van de appartementen variëren tussen 80 m2 en ruim 200 m2, inclusief een aantal luxe penthouses op de bovenste verdiepingen en enkele wat kleinere studio’s op de eerste verdieping. De appartementen krijgen ruime balkons en dakterrassen en een flexibel in te delen plattegrond.

De verkoop van de appartementen start in september/oktober van dit jaar. De sloop van het huidige kantoorgebouw, om ruimte te bieden voor de bouw van de toren, vindt eind 2016 plaats. De bouw start begin 2017 en het is de ambitie om eind 2018 de eerste appartementen op te leveren.

Het Maritiem District, het gebied tussen de Leuvenhaven en het Haringvliet, maakt een grote ontwikkeling door. In dit deel van de Binnenstad is veel water(recreatie) en varend erfgoed te vinden. Het wonen in het Maritiem District krijgt de komende jaren een forse impuls. Zo komt op de hoek van de Blaak-Verlengde Willemsbrug de woontoren Bright met zo’n 600 studentenappartementen. Aan Boompjes 55-57 en 60-68 komen twee woontorens met appartementen in het middeldure segment. Op het Wijnhaveneiland wordt aan de Jufferstraat de woontoren Up:Town gebouwd, met 176 appartementen in het middeldure en dure segment. De bouw van appartementen in het Maritiem District past in de wens van het stadsbestuur om door middel van verdichting meer woonruimte te creëren in de binnenstad en om te voldoen aan de grote vraag naar woonruimte in de Rotterdamse binnenstad.

Bron: vastgoedmarkt.nl

Wilma Wonen is erkend NEPROM-lid Copyright Wilma Wonen 2024

Site by Alsjeblaft!