Wethouder Schneider slaat eerste paal The Muse

07-06-2017 – Eerste paal van The Muse geslagen.

De bouw van de luxe woontoren ‘The Muse of Rotterdam’ aan de Rotterdamse Wijnhaven is officieel van start gegaan. Wethouder Ronald Schneider (Stedelijke Ontwikkeling) van de gemeente Rotterdam en André de Jong, projectdirecteur van ontwikkelaar Wilma Wonen hebben in aanwezigheid van alle kopers de eerste paal geslagen.

“Vandaag precies een jaar geleden sloot de gemeente Rotterdam met ontwikkelaar Wilma Wonen het contract dat de realisatie van The Muse mogelijk maakt. Dit is een mooie stap in de verdere ontwikkeling van het wonen in het Maritiem District”, merkt de Rotterdamse wethouder Schneider op. “The Muse is een mooi voorbeeld van luxer en beter wonen in de stad. Rotterdammers die willen doorgroeien in hun woning hoeven de stad niet meer uit.”

The Muse

De woontoren ‘The Muse’ bestaat uit 94 middeldure en dure koopappartementen, een parkeergarage en aan de kant van de Wijnhaven een commerciële ruimte die ondernemers ruimte biedt voor horeca of retail. The Muse is ontworpen door Barcode Architects uit Rotterdam. Wonen in de Rotterdamse woningmarkt is op dit moment zeer gewild. Alle 94 koopappartementen zijn inmiddels verkocht. Naast The Muse, aan de Wijnhaven 65, is ontwikkelaar Wilma gestart met de ontwikkeling van een tweede woontoren met nog eens circa 100 luxe en ruime appartementen die naar verwachting in 2018 verkocht gaan worden.

Maritiem District

Het Maritiem District, het gebied tussen de Leuvenhaven en het Haringvliet ontwikkelt zich in een rap tempo. In dit deel van de Binnenstad is veel water(recreatie) en uniek varend erfgoed te vinden, wat de aantrekkelijkheid van het gebied verder vergroot. Het ‘wonen’ in het Maritiem District krijgt de komende jaren een forse impuls. De bouw van deze appartementen in het Maritiem District past in de wens van het stadsbestuur om door middel van verdichting meer kwalitatieve woonruimte te creëren in de Binnenstad.

Wilma Wonen is erkend NEPROM-lid Copyright Wilma Wonen 2024

Site by Alsjeblaft!