Wilma Wonen ontwikkelt 100 gasloze woningen in Hazerswoude Rijndijk

04-04-2018 – Wilma Wonen heeft de voormalige fabriek van Avery Dennison aan de Rijndijk in Hazerswoude-Rijndijk (Groenendijk) aangekocht.

Wilma Wonen heeft de voormalige fabriek van Avery Dennison aan de Rijndijk in Hazerswoude-Rijndijk (Groenendijk) aangekocht. De fabriek in etiketten en verpakkingsmaterialen – direct gelegen aan de Oude Rijn – maakt straks plaats voor een nieuwbouwplan van ongeveer 100 duurzame woningen.

Wonen aan het water

Een bijbehorende kade aan de Oude Rijn maakt samen met een eigen haventje straks deel uit van het plan. Het plan bestaat uit verschillende soorten woningen. Variërend van eengezinswoningen tot herenhuizen tot twee-onder-één-kapwoningen. Veel van deze woningen krijgen de mogelijkheid om een bootje of sloep bij de tuin aan te leggen. Wie die mogelijkheid niet heeft, kan straks aanleggen in het haventje.

Henk Robbertsen, projectontwikkelaar bij Wilma Wonen over het plan: “Kenmerkend voor het woningbouwplan is de unieke ligging aan het vaarwater van de Oude Rijn en de vergezichten naar het polderlandschap aan de overzijde. We kiezen ervoor om niet alle tuinen aan de Oude Rijn aan te leggen, maar ook om een kade te maken waar straks iedereen kan genieten van het water. Straks vaar je vanuit je tuin zó naar het centrum van Leiden, Alphen of de Kaag. Dat is toch fantastisch?”

Geen gasaansluitingen

De gemeente Alphen aan den Rijn maakt dit soort woningbouw mogelijk door mee te werken aan de zogenaamde bestemmingsplanprocedure. Geheel in lijn met de huidige behoefte aan duurzaamheid, zal Wilma Wonen op de locatie woningen bouwen zonder aardgasaansluitingen. “De woningbehoefte in onze gemeente is groot. Ik ben zeer verheugd dat we straks weer 100 nieuwe woningen kunnen toevoegen aan ons woningaanbod. En dan ook nog eens woningen zonder gasaansluiting. Zo dragen we weer mooi bij aan onze duurzaamheidsdoelstelling,” aldus wethouder Gerard van As van de gemeente Alphen aan den Rijn.

Inspraak wijkcomité

Wilma Wonen heeft inmiddels gesproken met het Wijkcomité Groenendijk en zal ook andere betrokkenen over de inrichting van het gebied informeren. Het betreft hierbij zaken als parkeren, groen, de inrichting van de openbare ruimte en de aansluiting op de Hoge Rijndijk. Dit voorjaar wordt gestart met de sloop van het voormalig bedrijfspand. De bouw van de eerste woningen start begin 2019.

Wilma Wonen is erkend NEPROM-lid Copyright Wilma Wonen 2024

Site by Alsjeblaft!