Wilma Wonen en CRA Vastgoed gaan duurzame gasloze nieuwbouw wijk in Eindhoven realiseren

28-05-2018 – Op de voormalige schoollocatie van het Summa College aan de Van Vorststraat in Eindhoven worden aardgasloze eengezinswoningen gerealiseerd

Op de voormalige schoollocatie van het Summa College aan de Van Vorststraat in Eindhoven worden aardgasloze eengezinswoningen gerealiseerd. Het nieuwbouwplan ‘De vijf van Vorst’ levert, energiezuinige en comfortabele woningen voor nu en in de toekomst in een passende architectuur.

Stefan Swinkels, algemeen directeur van onze partner CRA Vastgoed “Duurzaamheid zit in onze genen. Dat betekent dat wij in onze ontwikkelingen in dialoog met overheden en corporaties kijken waar we het verschil kunnen maken. Met een gasloze woonwijk komen we samen met Wilma Wonen tegemoet aan wensen van toekomstige bewoners, dragen we bij aan de ambitie van Eindhoven om stapsgewijs naar groene wijken te gaan én aan onze eigen geformuleerde duurzaamheidsprincipes; duurzame gebouwen te ontwikkelen, zuinig om te springen met energie en zelf slim energie op te wekken.
Vanuit het gedachtegoed van ‘The Natural Step’ brengen we de meest duurzame opties voor deze wijk in kaart. Daarbij wordt een balans gezocht tussen duurzaam en toch betaalbaar. “Gasloos is de basis, maar we streven naar meer: een duurzame woning die de bewoner zelf, naar eigen wens, nog duurzamer kan maken, bijvoorbeeld energieneutraal. Want ook voor duurzaamheid geldt: resultaat komt samen”.

Op het terrein met een oppervlak van circa drie hectare in Woensel-Zuid wordt “De vijf van Vorst” gerealiseerd. Het plan bestaat uit 157 koop- en huurwoningen met eigen tuin. De koopwoningen worden in een zestal varianten ontwikkeld met verschillende uitstralingen in de gevel. Architectenbureau Mulleners & Mulleners heeft voor een aansprekende architectuur gezorgd. Het betreft woningen met een efficiënte indeling bestaande uit 2 woonlagen met een ruime zolder onder de kap en woningen bestaande uit 3 complete woonlagen. Voor de zomer start de verkoop van de koopwoningen.

Wilma Wonen is erkend NEPROM-lid Copyright Wilma Wonen 2024

Site by Alsjeblaft!