Anterieure overeenkomst voor project ‘Nieuw Rein’ gesloten met de gemeente Alphen aan den Rijn

19-12-2018 – Projectontwikkelaars Wilma Wonen & Heembouw sluiten anterieure overeenkomst met de gemeente Alphen aan den Rijn om de realisatie van ‘Nieuw Rein’ mogelijk te maken

Op woensdag 19 december 2018 ondertekenden wethouder Gerard van As van de Gemeente Alphen aan den Rijn, directeur Ronald Tol (Wilma Wonen) en commercieel directeur Guido Voermans (Heembouw) een exploitatie-overeenkomst voor de ontwikkellocatie van het voormalige fabrieksterrein van Avery Dennison (voorheen Fasson) in Hazerswoude-Rijndijk (Groenendijk). Deze overeenkomst maakt het onder andere mogelijk dat de procedure voor het bestemmingsplan wordt opgestart. Wilma Wonen en Heembouw hebben voor de ontwikkeling van dit project hun krachten gebundeld en een samenwerking opgestart. Heembouw uit Roelofarendsveen zal de bouw van de woningen voor haar rekening nemen. Beide bedrijven werken samen aan de ontwikkeling van het plan dat tot “Nieuw Rein” is omgedoopt.

Nieuw Rein wordt een waterrijke woonwijk met een kleine binnenhaven en bestaat straks uit 106 gasloze en duurzame nieuwbouwwoningen. Nieuw Rein ligt in Hazerswoude-Rijndijk tussen de Rijndijk en de Oude Rijn. In het plan komen, naast 89 ruime koopwoningen, ook 17 sociale huurwoningen. Meer informatie over het project en de eerste schetsen van de koopwoningen staan inmiddels op de website www.NieuwRein.nl De verkoop start medio 2019. Geïnteresseerden in een koopwoning kunnen hun belangstelling in het project via de website kenbaar maken.

Copyright Wilma Wonen 2024

Site by Alsjeblaft!