Voormalig Van der Puttlyceum wijkt voor nieuwe gasloze woonwijk

21-01-2019 – Op 21 januari is de sloop gestart van het voormalige Van der Puttlyceum aan Van Vorststraat / Dr. Berlagelaan in Eindhoven. Hier wordt na de sloop de gasloze wijk “De vijf van Vorst” gerealiseerd.

Op 21 januari is de sloop gestart van het voormalige Van der Puttlyceum aan Van Vorststraat / Dr. Berlagelaan in Eindhoven. Hier wordt na de sloop de gasloze wijk “De vijf van Vorst” gerealiseerd. Voorafgaand aan de sloop zijn de kunstwerken die zich nog in/aan het bestaande gebouw bevonden, zorgvuldig verwijderd, elders herplaatst en voor een deel opgeslagen totdat er een nieuwe bestemming voor is gevonden.

De vijf van Vorst staat voor ruimtelijk, groen, comfortabel en duurzaam wonen. Dichtbij de stad en met alle faciliteiten in de buurt. Op het terrein met een oppervlak van circa drie hectare in Woensel-Zuid worden 157 grondgebonden koop- en huurwoningen gerealiseerd met eigen tuin. Alle woningen zijn gasloos en 77 woningen zijn daarnaast ook nog volledig energieneutraal (EPC=0).

De koopwoningen zijn in zes varianten ontwikkeld door CRA Vastgoed met ons als partner en hebben verschillende uitstralingen in de gevel. Architectenbureau Mulleners & Mulleners heeft voor een aansprekende architectuur gezorgd. Huybregts Relou bouwt het project. Het zijn stuk voor stuk woningen met een efficiënte indeling bestaande uit 2 woonlagen met een ruime zolder onder de kap en woningen bestaande uit 3 complete woonlagen. Parkeergelegenheid wordt op de binnenhoven gerealiseerd.

Inmiddels is voor alle woningen een koper gevonden. Naast 80 particuliere kopers zijn 39 woningen verkocht aan Syntrus Achmea Real Estate & Finance voor de verhuur namens pensioenfonds PME en 38 woningen voor de verhuur verkocht aan Verenigd Beheer uit Baarn. Verenigd Beheer werd geadviseerd door Colliers International. De laatste woning wordt medio 2020 opgeleverd.

Wilma Wonen is erkend NEPROM-lid Copyright Wilma Wonen 2024

Site by Alsjeblaft!