CasaNova’s duurzaamheid uitgelicht

25-04-2019 – In navolging van The Muse gaat CasaNova gebruik maken van duurzame restwarmte uit de Rotterdamse haven. Eneco tekende voor de energievoorziening via 120 individuele stadswarmte aansluitingen en dit is nu ook opgemerkt door Duurzaam Gebouwd, een digitaal platform voor duurzame innovaties in de bouw.

“De restwarmte is afkomstig van bedrijven uit de Rotterdamse haven en draagt prima bij aan de duurzaamheidseisen voor nieuwbouw in Rotterdam. Dat was ons al duidelijk voor The Muse en daarom wilden we dit concept ook graag toepassen voor de CasaNova”, aldus Jos Apswoude van Eneco.

De woningen die straks verwarmd worden met duurzame restwarmte dragen bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot en aan het verduurzamen van Nederland. Bewoners hoeven dus op termijn niet meer om te schakelen en zijn klaar voor de toekomst.

Lees hier het volledige artikel dat ook ingaat op de uitgebreide voorzieningen voor bewoners die zijn toegepast in de CasaNova.

Wilma Wonen is erkend NEPROM-lid Copyright Wilma Wonen 2024

Site by Alsjeblaft!