Bouw van woontoren CasaNova aan de Rotterdamse Wijnhaven officieel gestart!

13-06-2019 – De bouw van de luxe woontoren ‘CasaNova’ aan de Rotterdamse Wijnhaven is officieel gestart én woontoren The Muse bereikte met 70 meter haar hoogste punt.

De bouw van de luxe woontoren ‘CasaNova’ aan de Rotterdamse Wijnhaven is officieel gestart én woontoren The Muse bereikte met 70 meter haar hoogste punt.

Jos Melchers, Directeur Gebiedsontwikkeling van de gemeente Rotterdam, André de Jong, projectdirecteur van ontwikkelaar Wilma Wonen en André Tito, directeur productie van bouwer Smits’ Bouwbedrijf hebben een officiële handeling verricht om daarmee de bouw officieel te starten en het hoogste punt te vieren.

“Het Maritiem District ontwikkelt zich in een rap tempo van overwegend monofunctioneel kantoorgebied tot een aantrekkelijk woongebied in het centrum van Rotterdam” merkt Jos Melchers op. “Wilma Wonen levert met haar twee bijzondere projecten een positieve bijdrage aan deze ontwikkeling.”
CasaNova, ontworpen door het Rotterdamse Barcode Architects, is een woontoren met een hoogte van 110 meter en krijgt een unieke driehoekige vorm, met een verjonging vanaf verdieping 8 naar de daktuin. Door die bijzondere vorm krijgt het gebouw een aangenaam silhouet en ontstaat vanuit elk appartement in de toren een panoramisch uitzicht van 300-graden op de stad en haar skyline.

CasaNova wordt in de toekomst fysiek gekoppeld aan het naastgelegen The Muse waardoor op de vijfde verdieping een groene gemeenschappelijke daktuin ontstaat van ongeveer 1.500 m2. Nu nog twee projecten, straks vormen ze samen één aantrekkelijk woongebied aan de Wijnhaven. Toekomstige bewoners van CasaNova en The Muse ontmoetten elkaar bij deze feestelijke bijeenkomst voor het eerst en vierden samen de start van de bouw en het bereiken van het hoogste punt.

Wilma Wonen is erkend NEPROM-lid Copyright Wilma Wonen 2024

Site by Alsjeblaft!