DOK40 Eindhoven is opgeleverd.

22-01-2020 – Wilma Wonen is verheugd te kunnen melden dat Eindhoven een bijzonder woningbouwproject rijker is want DOK40 is opgeleverd! De nieuwe bewoners zijn inmiddels druk in de weer met inrichten en verhuizen naar de 18 stadswoningen en 37 appartementen die de omvang van het markante project beslaan.

Karaktervol
Een stoere fabriekscontour, grote glasvlakken van vloer tot plafond, robuust metselwerk en metalen elementen definiëren het aangezicht van DOK40. Bureau Architecten Aan De Maas tekende voor de bijzondere architectuur met overduidelijk raakvlak met het industriële verleden van de Oude Haven, waarbij herkenbare historische elementen zoals de ronde uitbouw van garage Jacques van der Meulen bijna letterlijk werden geciteerd. Dok 40 is daarmee voor Eindhoven een product van een natuurlijke evolutie van de bedrijvigheid uit het verleden naar de hoogwaardige binnenstad van de toekomst.

Toekomstbestendige stedenbouw
Als binnenstedelijke ontwikkeling betekende DOK40 slim ontwikkelen tot op de vierkante meter. Binnen het plan zijn tal van innovatieve oplossingen verwerkt; onzichtbaar parkeren onder een gezamenlijke binnentuin, energieopwekking met zonnepanelen, HR++ glas, uitstekende isolatie, groene daken en een bijzonder regenafvoersysteem. Ook is er in de materialisering steeds voor kwalitatief hoogwaardige varianten gekozen zodat de intrinsieke waarden van DOK40 voor iedereen zichtbaar en tastbaar zijn én blijven.

Goede samenwerking
Wilma Wonen werkte op DOK40 samen met CRA Vastgoed en Huybregts Relou Bouw in een bijzonder efficiënt traject dat begon met de eerste planvorming in 2016. We vonden hierbij al snel de gemeenschappelijke lijn: optimale woonkwaliteit leveren voor de eindgebruikers en het verrijken van de binnenstad van Eindhoven met een kwaliteitsimpuls. Die eensgezindheid heeft zich doorvertaald in de uiteindelijke realisatie van DOK40. Bij deze willen we alle betrokken partijen dan ook bedanken voor de prettige en succesvolle samenwerking en wensen we alle nieuwe bewoners van DOK40 heel veel woonplezier!

Wilma Wonen is erkend NEPROM-lid Copyright Wilma Wonen 2024

Site by Alsjeblaft!