Start bouw fase 1 én Residence William in Gouwpark Zaandam

14-04-2020 – Op woensdag 11 maart is de eerste paal geslagen onder de 124 appartementen in Residence William in Gouwpark. Daarnaast is de bouw van fase 1 (70 grondgebonden woningen) gestart. Later dit jaar zal er nog stil worden gestaan bij de officiële start met de kopers in het plan.

Gouwpark

Het voormalige ziekenhuisterrein van het Zaans Medisch Centrum wordt getransformeerd tot een gevarieerde en duurzame woonwijk met veel buitenruimte en groen. Residence William is onderdeel van deze nieuwe woonwijk. Het plan Gouwpark bestaat in totaal uit 124 appartementen (waarvan 74 sociaal) en daarnaast 124 grondgebonden koopwoningen.

Ontwerp

Het architectenbureau van Sjoerd Soeters (Mollink Soeters PPHP) tekende het stedenbouwkundig plan, met bij de entree van de wijk het appartementengebouw Residence William en vervolgens de grondgebonden koopwoningen. Het plan bestaat uit diverse woningtypes in een eigentijdse architectuur, grenzend aan het Burgemeester In’t Veldpark met haar Heemtuin en rivier De Gouw.

Ontwikkeling en realisatie

Gouwpark is ontwikkeld door Wilma Wonen in samenwerking met HSB-Ontwikkeling, de gemeente Zaandam & Mollink Soeters PPHP-architecten. HSB-Bouw uit Volendam verzorgt de realisatie.

Interview met toekomstige bewoners van Gouwpark from Wima Wonen on Vimeo.

Wilma Wonen is erkend NEPROM-lid Copyright Wilma Wonen 2024

Site by Alsjeblaft!