Website Nieuw Trompenburg (.nl) vandaag officieel live gegaan

02-11-2020 – De ontwikkeling van nieuwbouwlocatie Nieuw Trompenburg in Lisse is deze week officieel van start gegaan. Met het live gaan van de website is het ‘startsein’ gegeven.

De site is in nauwe samenwerking met de gemeente Lisse tot stand gekomen. Omwonenden van de toekomstige wijk worden via de website en digitale nieuwsbrieven op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen.

De website biedt omwonenden een plek om antwoord te krijgen op vragen, stelt ze in de gelegenheid vragen te stellen aan ons als ontwikkelaar en de gemeente Lisse en vertelt over het laatste nieuws rondom Nieuw Trompenburg. Daarnaast vertelt het over de kwaliteiten van de wijk en speelt het in op thema’s als de ontsluiting van de wijk, de inrichting van de openbare ruimte en het parkeren.

Wethouder Jeanet van der Laan (Ruimtelijke Ordening) van Lisse is enthousiast over Nieuw Trompenburg. “We hebben de komende jaren grote ambities om meer te bouwen in Lisse. Dit project is een mooi voorbeeld van hoe we samen met de projectontwikkelaar tot iets moois en duurzaams komen voor onze inwoners. Lisse wordt daardoor weer iets mooier.”

Over Nieuw Trompenburg
Nieuw Trompenburg komt op de plek waar het oude woonzorgcentrum Rustoord en de Austria deurenfabriek stonden. Het ligt tussen de Achterweg, de Vuursteeglaan en de Heereweg, met het centrum van Lisse en veel voorzieningen op loop- en fietsafstand. Sinds de sloop van de vroegere bebouwing, ligt het terrein te wachten op een waardevolle bestemming.

Vriendelijk dorps karakter
De nieuwe woonwijk krijgt een vriendelijke, dorpse uitstraling, die qua architectuur, sfeer en stedenbouw goed aansluit op de omliggende straten. Er komt een ruime plek voor openbaar groen met veel bomen, die ook toegankelijk wordt voor omwonenden. Een centrale plek met speelvoorzieningen biedt speelmogelijkheden voor alle kinderen uit de buurt.

Het woningaanbod
Het woningaanbod bestaat uit circa 62 ruime woningen, verdeeld in circa 40% twee-onder-een-kapwoningen, circa 35% rijwoningen en circa 25% middeldure huur en/of betaalbare koop. Dit zal een brede doelgroep naar de nieuwe wijk trekken, waaronder gezinnen en senioren. Meer informatie vind je op de website Nieuw Trompenburg

Copyright Wilma Wonen 2021

Site by Alsjeblaft!