CRA Vastgoed en Wilma Wonen gaan samenwerken aan de Zuidrand in Goirle.

06-04-2021 – Op 1 april 2021 heeft Wilma Wonen een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met CRA Vastgoed voor de herontwikkeling van het HAVEP-terrein in Goirle. De twee familiebedrijven gaan hier samenwerken aan het bijzondere woningbouwproject Zuidrand waarbij Goirle en de omliggende natuur duurzaam met elkaar worden verbonden.

Het HAVEP-terrein, tegen de dorpskern van Goirle, wordt herontwikkeld tot woonwijk. In de wijk komt een mix van woningtypes. Naast 143 koopwoningen in midden- en hoger segment worden 42 sociale woningen gerealiseerd. De komende periode worden de woningen verder ontwikkeld om begin 2022 te kunnen starten met de verkoop.

Bijzondere ligging

Bijzonder is de ligging van de locatie. Op steenworp afstand van het centrum van Goirle met alle voorzieningen om de hoek, maar ook deel uit makend van een zorgvuldige reconstructie van de natuurlijke omgeving van Goirle op deze plek. De nieuwe wijk grenst namelijk straks aan Landgoed Gorp & Roovert. Hierbij wordt het riviertje de Leij teruggebracht en krijgt het opnieuw een natuurlijk, meanderend verloop door het landschap.

Historische betekenis koesteren

De locatie aan de zuidkant van het Brabantse dorp wordt al sinds jaar en dag gekenmerkt door de karakteristieke loodsen en gebouwen van de HAVEP fabriek. Het terrein is eigendom van de familie Van Puijenbroek die een sterke verbondenheid heeft met Goirle. Vanuit ‘groene’ investeerder VP Capital is de familie zeer betrokken geweest bij het bepalen van deze nieuwe, duurzame invulling van de locatie.

Het ontwikkelen van de historische locatie tot een nieuw duurzaam woongebied is CRA Vastgoed en Wilma Wonen op het lijf geschreven. Stefan Swinkels – CRA Vastgoed: “Als familiebedrijven zijn we ons ervan bewust dat we er niet zijn voor vandaag en onszelf, maar ook voor morgen en de generaties na ons. Het opnieuw betekenisvol maken van vastgoed en locaties die door de tijd heen hun functie hebben verloren blijkt onze groep uitstekend te liggen. Het vraagt om oprecht respect voor de historische betekenis ervan. Dat sluit naadloos aan bij onze normen en waarden als familiebedrijf”.

Duurzame samenwerking

Wilma Wonen en CRA Vastgoed werkten al eerder succesvol samen. Zo ontwikkelden zij in Eindhoven de nieuwe buurt Vijf van Vorst en de stedelijke woningbouwontwikkeling DOK 40. Een goede werkrelatie vanuit de sterke overeenkomsten tussen de bedrijven staat daarbij steeds voorop. Ronald Tol – Wilma Wonen: “We vinden elkaar vooral in de manier waarop we willen samenwerken en hoe we met elkaar, onze medewerkers en relaties omgaan.”

Copyright Wilma Wonen 2021

Site by Alsjeblaft!