Start bouw Rietweelde, Scheerwolde: alle woningen verkocht!

02-04-2021 – Alle dertig vrijstaande villa’s die deel uitmaken van het plan Rietweelde in Scheerwolde zijn inmiddels verkocht. In nauwelijks drie jaar tijd vanaf de eerste planvorming, is de bouw van de waterrijke uitbreiding van Scheerwolde feestelijk van start gegaan.

Het feest had echter nog wat groter kunnen zijn, want vanwege Covid-19 was het helaas niet mogelijk de toekomstige bewoners uit te nodigen. Toch zat de stemming er goed in onder de aanwezigen van Olde Rikkert Bouw en ontwikkelpartners Reinbouw Vastgoed en Wilma Wonen.

Aansluiten op het landschap

Namens de gemeente sprak Steenwijkerlandse wethouder Marcel Scheringa zijn lof uit over het mooie plan, de goede bereikbaarheid en de aansluiting op het water en de natuur in de omgeving. Ook werd er al even vooruitgekeken naar het volgende bijzondere moment dat in het verschiet ligt: wanneer het water van het Steenwijkerdiep het plangebied zal worden ingelaten en Rietweelde haar waterrijke verbinding met Weerribben en De Wieden zal krijgen.

Voorspoedig verkooptraject

Ten grondslag van de vlotte start van de bouw ligt het verkooptraject dat buitengewoon snel is verlopen. Binnen een half jaar waren alle woningen verkocht. De bijzondere kwaliteiten van Rietweelde, zoals een eigen insteekhaventje bij je huis en het leven tussen twee prachtige natuurgebieden hebben daar ongetwijfeld aan bijgedragen.

Copyright Wilma Wonen 2021

Site by Alsjeblaft!