Straatnamen Gouwpark vernoemd naar Zaanse verzetshelden.

18-05-2021 – De straatnamen in Gouwpark zijn vernoemd naar acht verzetsstrijders die in het gebied leefden en werkten tijdens de Tweede Wereldoorlog. De bewoners van Gouwpark ontvangen bij de oplevering van hun woning een boekje over de oorsprong van de straatnamen in hun wijk.

De namen Gerhardus Docter, Albert Huisman, Machiel van Marle, Pieter Adrianus Smit, Josephus Swolfs, Cornelis van Vugt, Jacob Willemszoon en Cornelis Zwart prijken straks op de straatnaambordjes van de nieuwste wijk van Zaandam. Geen van hen overleefde de oorlog.

Heldenmoed gedocumenteerd

Contactgroep Verzetsgepensioneerden 1940-1945 Zaanstreek-Waterland en het Zaans Verzet werkten samen aan de bijzondere productie over ‘De Acht van Gouwpark’. De lotgevallen van de verzetsstrijders zijn hierin gedocumenteerd op basis van de nog beschikbare bronnen en kennis en blijven daarmee voor het nageslacht behouden. VOF Gouwpark (HSB Ontwikkeling en Wilma Wonen) heeft het initiatief ondersteund met een financiële bijdrage.

Voor meer informatie en bestelinformatie verwijzen we u via deze link naar het artikel op orkaan.nl.

Copyright Wilma Wonen 2021

Site by Alsjeblaft!