Vijf van Vorst, Eindhoven: opgeleverd en volledig verhuurd.

26-05-2021 – Alle 157 eengezinswoningen van het binnenstedelijke woningbouwproject in de Eindhovense wijk Woensel zijn officieel opgeleverd en verhuurd. De vervolmaking van het plan betekent een belangrijke impuls in uitstraling en leefbaarheid voor de hele buurt.

Bescheiden feestje

Wilma Wonen werkte voor Vijf van Vorst samen met ontwikkelpartner CRA Vastgoed en bouwpartner Huybregts Relou. Een grote feestelijke oplevering zat er vanwege de COVID-19 pandemie nog even niet in, maar met een kort moment op de locatie werd er door de betrokken partijen toch even stilgestaan bij de oplevering het project en de efficiënte realisatie. De woningen worden inmiddels allemaal bewoond.

Binnenstedelijke duurzaamheid

Vijf van Vorst heeft een duurzaam karakter en is als een van de eerste projecten in Eindhoven op deze schaal volledig aardgasloos gerealiseerd. De woningen maken hiertoe gebruik van individuele warmtepompen en zonnepanelen. “Mensen wonen hier midden in de stad in een duurzame woning met een tuin. Het is een mooie mix van huur en koop, met veel nationaliteiten typerend voor Eindhoven”, zegt Stefan Swinkels, Algemeen Directeur CRA Vastgoed.

Impuls voor de wijk

Er zijn 77 huurwoningen aangekocht door de beleggers Syntrus Achmea Real Estate en Verenigd Beheer. ”Het is een schoolvoorbeeld van binnenstedelijke herontwikkeling met duurzaamheid voorop. Het is meteen een volwaardige wijk. Een mooi project waarvan we er meer van willen”, zegt Olaf Bakkers van Syntrus Achmea Real Estate.

Ook de bewoners uit de wijk zijn positief, aldus Henk Penninx, hoofduitvoerder bij Huybregts Relou: ”De buurt is er flink op vooruitgegaan. Vroeger was er veel hangjeugd, nu is weer sociale controle.” Ook bewoners Anneke en Jan-Jeen Boink zijn in ieder geval tevreden. ,”Het is een fijne plek in een leuke buurt. Iedereen is nieuw en dat geeft meteen verbinding” aldus Anneke.

Kijk voor meer informatie op de projectsite van Vijf van Vorst

Copyright Wilma Wonen 2021

Site by Alsjeblaft!