Bouw Nieuw Rein in Hazerswoude-Rijndijk feestelijk van start

08-03-2022 – Na een succesvolle verkoop is op 7 maart de eerste paal geslagen van de eerste 35 woningen van Nieuw Rein in Hazerswoude-Rijndijk. Diezelfde dag vierde VOF Rijndijk 86, een samenwerking tussen Wilma Wonen en Heembouw Wonen, dit samen met de kopers, wethouder Van As van de gemeente Alphen aan den Rijn en andere betrokkenen op de bouwplaats. Iedereen was erg blij dat dit prachtige moment met elkaar op locatie gevierd kon worden!

Het was een gezellige drukte op de bouwplaats van Nieuw Rein. Na speeches van Ronald Tol, Directeur van Wilma Wonen en Remy van Zanten, Directeur Heembouw Wonen, richtte wethouder Van As zich tot de kopers. Vervolgens gaf de wethouder het startsein voor het slaan van de eerste paal door een druk op een knop. Na dit officiële moment werd er samen met alle aanwezigen met een glaasje bubbels geproost op een succesvolle voortgang van de bouw. Hierna was er voor de kopers uitgebreid de tijd om hun toekomstige buren te ontmoeten onder het genot van een drankje.

Nieuw Rein

Nieuw Rein fase 1 bestaat uit 35 woningen, verdeeld in 10 herenhuizen, 24 twee-onder-een-kapwoningen en 1 vrijstaande woning in een charmante, rijk gedetailleerde architectuur. De twee-onder-een-kapwoningen en de vrijstaande woning hebben allemaal een achtertuin aan de Oude Rijn, de uitloper van de Oude Rijn of het sloepenhaventje.

In de waterrijke woonwijk komen in totaal 102 duurzame woningen, bestaande uit 77 ruime koopwoningen, 10 vrije sector huurwoningen en 15 sociale huurwoningen. De woningtypen variëren van twee-onder-een-kapwoningen tot een vrijstaande woning, herenhuizen en eengezinswoningen. Zichtlijnen vanuit de hele wijk naar de Oude Rijn, veranda’s in het straatbeeld, een haventje en mooie, kindvriendelijke groenstroken; dát is wat Nieuw Rein karakteriseert. De ruime opzet van Nieuw Rein zorgt ervoor dat men het water overal beleeft.

Alle woningen van zowel de eerste als tweede fase van Nieuw Rein zijn verkocht. Op locatie zijn de contouren van de toekomstige nieuwbouwwijk al goed zichtbaar en het sloepenhaventje is al gereed. De prognose van de oplevering van de woningen van Nieuw Rein fase 1 is rond de bouwvak van 2023.

Meer informatie over het plan is te vinden op de website: nieuwrein.nl

Copyright Wilma Wonen 2023

Site by Alsjeblaft!