Overeenkomst getekend voor 15 sociale huurwoningen in Nieuw Rein

10-05-2022 – In het zonnetje en op een prachtige plek aan de Oude Rijn ondertekende VOF Rijndijk 86, een samenwerking tussen projectontwikkelaars Wilma Wonen en Heembouw Wonen, op 9 mei 2022 met woningcorporatie Habeko wonen een overeenkomst. Hiermee is de komst van 15 sociale huurwoningen in nieuwbouwwijk Nieuw Rein in Hazerswoude-Rijndijk officieel geworden.

Inspelen op woningbehoefte

Vanuit de vraag van gemeente Alphen aan den Rijn om ook sociale huurwoningen te ontwikkelen binnen Nieuw Rein, is gekozen voor 15 compacte eengezinswoningen die qua architectuur prachtig aansluiten op de overige woningen in de wijk. Met de realisatie van de sociale huurwoningen wordt ingespeeld op de regionale behoefte voor dergelijke woningbouw. Net als de andere woningen in Nieuw Rein zijn deze woningen ontworpen door Kokon Architectuur & Stedenbouw.

Ronald Tol, Directeur van Wilma Wonen: “Wij zijn heel content met Habeko wonen als afnemer van de sociale huurwoningen in Nieuw Rein. Door de plezierige samenwerking hebben wij een hoogwaardig woonproduct voor Habeko kunnen ontwikkelen. Hierdoor wordt het ook voor huishoudens met een kleinere portemonnee mogelijk om in deze prachtige, nieuwe wijk te wonen!”

Gerard Bac, Directeur Wonen van Heembouw Wonen: “De missie van Heembouw Wonen is ‘Plekken creëren waar mensen graag willen zijn’. We zijn dan ook trots dat we onze bijdrage mogen leveren om op deze geweldige plek aan de Oude Rijn mooie betaalbare woningen te realiseren.”

Wonen in Nieuw Rein

De 15 rijwoningen worden gerealiseerd in het zuidoostelijke deel van Nieuw Rein, deels aan de Rijndijk en deels aan een brede groenstrook die uitkomt bij het water van de Oude Rijn. De woningen hebben een oppervlakte van circa 90 m2, krijgen drie slaapkamers en bewoners kunnen parkeren op het binnenterrein of in de straat. De toekomstige bewoners wonen straks in alle comfort in een groene en waterrijke buurt en kunnen genieten van het haventje en de fraaie zichtlijnen over het polderland en de Oude Rijn.

Martin Bogerd, Directeur van Habeko wonen: “Deze energiezuinige woningen bieden kansen voor jonge starters in de gezinsvormende fase. Zij vinden hier een comfortabel thuis.”

Start bouw en verhuur

Nieuw Rein bestaat uit totaal 102 woningen die in 2 fases door Heembouw Wonen worden gebouwd. De bouw van fase 1 is in volle gang. De 15 huurwoningen zijn onderdeel van fase 2, waarvan de bouw naar verwachting in september 2022 start. De oplevering van deze woningen is gepland in de tweede helft van 2023. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Habeko wonen: habekowonen.nl Kijk voor algemene informatie over Nieuw Rein op: nieuwrein.nl

Copyright Wilma Wonen 2024

Site by Alsjeblaft!