Collega Maxim Andriessen in rubriek ‘Bouwtalent’ van Cobouw

27-09-2022 – Alweer 4 maanden geleden startte jong talent Maxim Andriessen bij ons als ‘Wilmaatje’. Dit programma past bij het beleid van Wilma Wonen om jonge mensen wegwijs te maken in de projectontwikkeling. Als ‘Wilmaatje’ wordt hij opgeleid tot Commercieel Manager. Met zijn drive, enthousiasme en teamspirit is hij een aanwinst voor ons bedrijf! Vorige week verscheen Maxim met een leuk interview in de rubriek ‘Bouwtalent’ van Cobouw.

Fotografie: Christaan Krouwels

Interview in rubriek ‘Bouwtalent’ van Cobouw:

Maxim: “Ik kan me geen betere leerschool wensen.”

Zijn studie commerciële economie was voor hem gesneden koek, daarom deed hij ernaast flink wat werkervaring op. Zo ontdekte hij zijn passie voor de vastgoedwereld. Nu ontwikkelt Maxim Andriessen zich met het programma ‘Wilmaatjes’ tot commercieel manager bij Wilma Wonen.

Hoe voelt het om een ‘Wilmaatje’ te zijn?
“Ik ben heel blij en dankbaar dat ik als 26-jarige al bij een van de topbedrijven in vastgoedontwikkeling werk. Van de zeventien medewerkers ben ik de jongste. Ik kan me geen betere leerschool wensen.”

Hoe ziet het programma ‘Wilmaatjes’ eruit?
“Het is een jaarprogramma. Momenteel loop ik mee met Henk Robbertsen, projectdirecteur van de Rotterdamse woontoren CasaNova en de Pionier in Nieuw Vennep. Ik sta versteld van wat ik allemaal al geleerd heb in de vier maanden dat ik er werk. In het tweede half jaar ga ik me verdiepen in de markt door het doen van marktonderzoek, marketing en sales.”

Wat trekt je aan in vastgoedontwikkeling?
“De combinatie van mijn commerciële kwaliteiten met de verdiepingsslag naar maatwerk om bij te dragen aan een maatschappelijk doel. Bijvoorbeeld het bedenken van een woning op maat of het ontwikkelen van een terrein met behoud van de historische waarden.”

Wat zijn jouw commerciële kwaliteiten?
“Mijn enthousiasme, het scouten van locaties, de drive om naar een deal toe te werken en het levelen met gesprekspartners van alle niveau’s.”

Hoe heb je deze talenten ontwikkeld?
“Tijdens mijn studie werkte ik eerst een dik jaar als acquisiteur bij de ABN AMRO. Leerzaam, maar ik merkte dat de bureaucratische omgeving niet bij mij paste. Hierna werkte ik twee jaar bij de vastgoedmakelaar Spring Real Estate. Ik kreeg de kans om samen met een collega het acquisitieteam opnieuw te structureren en aan te sturen. Dat liep als een trein. In het laatste half jaar kwam ik in contact met projectontwikkelaars. Ik zocht voor hen naar locaties en regelde een verkoopgesprek met de eigenaar van de grond. Zo ontstond mijn interesse voor het vak. Na mijn studie bood Spring Real Estate een functie aan. Ik vertelde eerlijk dat mijn passie bij projectontwikkeling lag. Als blijk van waardering hielpen ze mij via hun netwerk aan een baan bij de City Upgrade Group. Ik werd als junior projectontwikkelaar in het diepe gegooid. Voor een Amsterdams pand, waar een extra verdieping op was gebouwd, kreeg ik de volle verantwoordelijkheid om alles te regelen. In de ruim anderhalf jaar dat ik er werkte, leerde ik veel, maar ik ontdekte ook, dat de uitvoering van projectontwikkeling niet bij mij past. Mijn interesse ligt bij voortraject; marktonderzoek, scouten van een locatie en de verdiepingsslag naar het project.”

Woningnood, het stikstofprobleem, verduurzaming. De bouw kent forse uitdagingen. Hoe kijk jij daar tegenaan?
“Het is een spannende periode. Ik maak me geen zorgen over het aanbod aan bouwlocaties. Ik denk dat het grootste probleem schuilt in de (Europese) regelgeving. Neem een bestemmingsplan waar iedereen bezwaar tegen kan indienen. Ik denk dat er winst te halen valt als er op voorhand gefilterd wordt. Hoe precies vind ik een heel lastige vraag. Daar ligt een flinke uitdaging voor projectontwikkelaars om met alle partijen, en met name de overheid, een oplossing te vinden. Net als bij duurzaamheid. Ook daar is het goed om met alle partijen aan tafel te gaan om tot een model te komen om duurzame producten op een betaalbare manier in te zetten. Ik verwacht dat dit over vijf jaar makkelijker is, omdat de markt van duurzame producten zich steeds verder ontwikkeld.”

CV
Naam: Maxim Andriessen (26)
Functie: Projectontwikkelaar / Commercieel manager
Missie: “Projecten ontwikkelen met een duidelijk maatschappelijk doel voor ogen, zodat het echt past bij de actuele vraag vanuit de markt.”

Wilma Wonen is erkend NEPROM-lid Copyright Wilma Wonen 2024

Site by Alsjeblaft!