CPO-initiatief in Land van Anna wordt concreter

02-02-2023 – Wooninitiatief ‘Voor elkaar Met elkaar’ was al jaren op zoek naar een locatie in Goirle om hun plannen voor CPO vorm te geven. In Land van Anna vonden zij de geschikte plek in het voormalige kantoorpand van HAVEP aan de Bergstraat 50.

VOF Wilma-CRA Goirle, een samenwerking tussen Wilma Wonen en CRA Vastgoed, is blij het mooie CPO-initiatief in Land van Anna te kunnen faciliteren. Daarmee wordt Land van Anna écht een plek waar in iedere woonbehoefte wordt voorzien. Huren, kopen, zelf bouwen, samen bouwen, betaalbaar en exclusief. Donderdag 2 februari ondertekenden de VOF en het wooninitiatief een addendum op de reserveringsovereenkomst, die in oktober 2022 werd gesloten.

De plannen in een notendop

Het voormalige kantoorpand van HAVEP, uit het begin van de 20e eeuw én inmiddels ook de aangrenzende voormalige bedrijfshal, wordt herontwikkeld tot 11 appartementen, enkele kleinere eenheden voor starters en een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte. De binnentuin, in het hart van de gebouwen, krijgt een gemeenschappelijk karakter. Ook andere bewoners van Land van Anna kunnen er gebruik van maken.

Ine Beekers, voorzitter van het wooninitiatief vertelt: “De droom van ‘Voor elkaar Met elkaar’ – een woonproject in nabuurschap – mag mooi zijn, zonder grond kom je niet ver. Wilma Wonen en CRA Vastgoed gunden ons niet alleen het kantoorpand van de HAVEP, maar ook ‘de Weverij’. Ons project werd voor een brede doelgroep bereikbaar en kan zelfs voor de wijk van betekenis zijn. Hiervoor zijn we Wilma Wonen en CRA Vastgoed zeer dankbaar.”

Samenwerking concreet gemaakt

Het contact tussen VOF Wilma-CRA Goirle en de initiatiefgroep is begin 2021 gelegd. Inmiddels zijn de initiatiefgroep en de VOF zo ver dat, binnen de kaders van een reserveringsovereenkomst, de initiatiefgroep exclusiviteit heeft verkregen om de ontwikkeling concreter te maken. Met het ondertekende addendum op de reserveringsovereenkomst tekenden de partijen voor de uitbreiding van de CPO-ontwikkeling met de aangrenzende, voormalige magazijnhal. In deze hal komen de kleinere eenheden en de ontmoetingsruimte, die ook een functie kan krijgen voor de overige bewoners van Land van Anna.

Ronald Tol, Directeur van Wilma Wonen vertelt: “Wij omarmen het CPO-initiatief op Land van Anna ten zeerste. Na een uitermate leuke kennismaking was het enthousiasme van het wooninitiatief voelbaar. De maatschappelijke betrokkenheid en de ideeën over hoe het wooninitiatief van toegevoegde waarde kan zijn voor alle inwoners van Land van Anna, maakt het voor ons vanzelfsprekend om vandaag een addendum te ondertekenen. Hiermee verstevigen wij onze onderlinge relatie en leggen wij een basis voor de toekomst.”

Ook Michiel Jongmans, Algemeen Directeur van CRA Vastgoed, is enthousiast over het CPO-initiatief: “Met deze samenwerking is eigenaarschap aan de voorkant van de gebiedsontwikkeling gecreëerd. Een cruciaal ingrediënt. Het geeft een enorme impuls aan de leefbaarheid van de nieuwe buurt. Zo maken we een vliegende start.”

Deskundige begeleiding

De initiatiefgroep wordt begeleid door KilimanjaroWonen uit Den Bosch. KilimanjaroWonen is een deskundige partij met veel expertise en ervaring op het gebied van transformatie van gebouwen en begeleiding van CPO-initiatieven.

Kenmerkend voor het voormalig kantoorpand van HAVEP is de robuuste, gemetselde gevel met stoere raampartijen. Het gebouw heeft een ingetogen, maar markante uitstraling. In het interieur bevinden zich een aantal stijlelementen, die door het collectief zo veel mogelijk worden geïntegreerd in het ontwerp. Het Definitief Ontwerp wordt in februari 2023 afgerond. Daarna wordt de aanvraag van de omgevingsvergunning voorbereid.

Voor meer informatie: landvananna.nl

Wilma Wonen is erkend NEPROM-lid Copyright Wilma Wonen 2024

Site by Alsjeblaft!