Eerste woningen opgeleverd van Nieuw Rein in Hazerswoude-Rijndijk

17-04-2023 – Het is een bijzondere dag vandaag voor VOF Rijndijk 86, een samenwerking tussen projectontwikkelaar Wilma Wonen en Heembouw Wonen. De eerste woningen zijn opgeleverd van Nieuw Rein fase 1 in Hazerswoude-Rijndijk, een ruim opgezette nieuwbouwwijk met in totaal 102 woningen. Nu de eerste fase wordt opgeleverd en het sloepenhaventje in de wijk binnenkort in gebruik wordt genomen, komt Nieuw Rein echt tot leven.

Na een succesvolle verkoop is de bouw van de 35 woningen van fase 1 in maart 2022 gestart. Nu, ruim een jaar later, zijn na een voorspoedige bouwperiode de eerste woningen opgeleverd. Naar verwachting krijgen de laatste kopers de eerste helft van mei de sleutel van hun mooie woning.

Henk Robbertsen, projectontwikkelaar bij Wilma Wonen, vertelt: “De oude fabriekslocatie van Avery Dennison heeft plaatsgemaakt voor een prachtige nieuwe wijk met een eigen identiteit, waarbij de Oude Rijn weer is teruggegeven aan de omgeving. Een mooie leefomgeving voor de nieuwe bewoners, maar zeker ook voor de mensen uit de buurt. Dit wordt een plek waar iedereen zich thuis zal voelen.” Pedro van Luling, Senior Projectontwikkelaar bij Heembouw Wonen, vult aan: “Voor mij is een belangrijke drijfveer bij een ontwikkeling om de omgeving een stukje mooier te maken. Bij Nieuw Rein zijn we hier zeker weer in geslaagd en daar zijn we trots op.”

Nieuw Rein fase 1

Nieuw Rein fase 1 bestaat uit 35 woningen, verdeeld in 10 herenhuizen, 24 twee-onder-een-kapwoningen en 1 vrijstaande woning in een charmante, rijk gedetailleerde architectuur. De twee-onder-een-kapwoningen en de vrijstaande woning hebben allemaal een achtertuin aan de Oude Rijn, de uitloper van de Oude Rijn of het sloepenhaventje.

Waterrijke woonwijk
In de waterrijke woonwijk komen in totaal 102 duurzame woningen. De woningen zijn verdeeld in twee verkoopfasen, bestaande uit 77 ruime koopwoningen, 10 vrije sector huurwoningen en 15 sociale huurwoningen. De woningtypen variëren van twee-onder-een-kapwoningen tot een vrijstaande woning, herenhuizen en eengezinswoningen. Zichtlijnen vanuit de hele wijk naar de Oude Rijn, veranda’s in het straatbeeld, een haventje en mooie, kindvriendelijke groenstroken; dát is wat Nieuw Rein karakteriseert. De ruime opzet van Nieuw Rein zorgt ervoor dat men het water overal beleeft.

Alle woningen van zowel de eerste als tweede fase van Nieuw Rein zijn verkocht. De bouw van de 67 woningen van fase 2 is in augustus 2022 gestart en verloopt heel voorspoedig. De prognose van de oplevering van de eerste woningen is het vierde kwartaal van 2023. Voor meer informatie over Nieuw Rein en de huurwoningen gaat u naar: nieuwrein.nl

Wilma Wonen is erkend NEPROM-lid Copyright Wilma Wonen 2024

Site by Alsjeblaft!