Social Sofa op de toekomstige locatie van plan Mercator

13-06-2023 – In het zonnetje en op feestelijke wijze is zaterdag 10 juni een begin gemaakt met het mozaïeken van een Social Sofa, een prachtig initiatief van de Dorpsraad Nieuw-Vennep. De Social Sofa is een betonnen bank die wordt voorzien van duizenden mozaïekstukjes, waar de Venneper kunstenaars Riet Vermeulen en Rick Triest een bijzonder ontwerp voor maakten.

Het aansprekende ontwerp van de bank gaat Nieuw-Vennep uitbeelden. Op de bank zijn straks onder andere de Witte Kerk, de Harmoniekoepel en Calatravabrug De Harp te zien. Ook komt de tekst I♥NV op de bank te staan. Het beplakken van de Social Sofa duurt twee tot drie maanden en wordt gedaan door enthousiaste Venneper vrijwilligers.

Bijdragen aan een maatschappelijk initiatief

De Social Sofa staat nu op de locatie waar Wilma Wonen en Green Real Estate (samen VOF Nieuw-Vennep Centrum) plan Mercator ontwikkelen en krijgt uiteindelijk een definitieve plek op het nog in te richten Symfonieplein bij het nieuwbouwplan. “Wij vinden het waardevol bij te dragen aan dit prachtige, maatschappelijke initiatief van de Dorpsraad en kijken nu al uit naar het eindresultaat!”

De plaatsing van de Social Sofa is een initiatief van de Dorpsraad met steun van het ING Nederland fonds ‘Help Nederland vooruit’, Wilma Wonen en Green Real Estate (VOF Nieuw-Vennep Centrum), OVHZ (ondernemers in het centrum van Nieuw-Vennep) en gemeente Haarlemmermeer.

Voor meer informatie over de nieuwbouwwijk: woneninmercator.nlCopyright Wilma Wonen 2023

Site by Alsjeblaft!