Feestelijke viering start bouw Land van Anna in Goirle

11-09-2023 – Vrijdag 8 september was een bijzonder moment voor Land van Anna! Wilma Wonen, CRA Vastgoed (samen VOF Wilma-CRA Goirle) en bouwbedrijf Huybregts Relou vierden, samen met wethouder Franssen-du Maine, woningcorporatie Leystromen, de kopers en andere betrokkenen, de start van de bouw. De sfeer was goed, het weer was fantastisch en de kopers waren heel blij.

Het was een gezellige drukte op de bouwplaats van Land van Anna. Na een speech van wethouder Franssen-du Maine van de gemeente Goirle richtte Michiel Jongmans, algemeen directeur van CRA Vastgoed, zich tot de aanwezigen. Vervolgens werd er gezamenlijk geproost op een succesvolle voortgang van de bouw. Aansluitend was het tijd voor de feestelijke handeling. Met hulp van kopers stortten de wethouder en Michiel Jongmans de fundering van een van de nieuwbouwwoningen, als een symbolische start van de bouw. De middag werd afgesloten met een gezellige borrel waar de kopers (nader) kennis konden maken met hun toekomstige buren. Wij kijken terug op een hele geslaagde middag!

“Met deze ontwikkeling voorzien we in de aanwezige woningbehoefte in en om Goirle en koesteren we tegelijkertijd een historische plek. Een plek waar industrieel erfgoed, natuur en duurzaamheid samenkomen,” vertelt Michiel Jongmans.

Wethouder Liselotte Franssen-du Maine vervolgt: “Land van Anna is exceptioneel op het gebied van water, natuur, historie en wonen. Deze wijk is voorbereid op klimaatverandering met onder meer bijzondere maatregelen rondom het watermanagement. Daarmee is de wijk een voorbeeld voor de regio Hart van Brabant. Land van Anna voorziet in een mix van nieuwe woningen voor verschillende doelgroepen. Kenmerkende historische elementen zijn zorgvuldig ingepast in het plan. Land van Anna is een wijk van de toekomst, op een plek met Gôolse historie en karakter. Ik ben er dan ook trots op dat we, na een lange aanloop, hier de start van de bouw samen kunnen vieren.”

Wouter Bezemer, algemeen directeur van Huybregts Relou, deelt deze trots: “Ook wij zijn er trots op dat wij samen met onze partners, op deze schitterende locatie aan de rand van Goirle, een nieuw thuis voor velen kunnen creëren. In het groen, maar ook dicht bij het centrum. Land van Anna is een uniek en schitterend project waarvan de contouren steeds zichtbaarder worden.”

Marie-Thérèse Dubbeldam, directeur-bestuurder van Leystromen vult aan: “In Land van Anna komen 43 prachtige sociale huurwoningen waarmee wij woningzoekenden een fijn thuis gaan bieden. Met deze feestelijke start zijn we weer een stapje dichterbij.”

Bouw van de woningen
In juni 2023 is de eerste paal geslagen van de appartementen en de twee-onder-een-kapwoningen en in het najaar volgt de aanvang van de bouw van de vrijstaande villa’s. De prognose van de start van de bouw van verkoopfase 2, deelgebied Rondom de Fabriek, is het eerste kwartaal van 2024. Als alles volgens planning verloopt worden de eerste woningen de eerste helft van 2025 opgeleverd.

De verkoop van de woningen is in volle gang. Voor meer informatie over de nieuwbouwwijk: landvananna.nl
Copyright Wilma Wonen 2023

Site by Alsjeblaft!