Land van Anna genomineerd voor Award Natuurinclusief Bouwen & Ontwerpen 2023

24-10-2023 – Wat een eer! Gebiedsontwikkeling Land van Anna in Goirle is genomineerd voor de Award Natuurinclusief Bouwen & Ontwerpen 2023, een initiatief van Vogelbescherming Nederland. Uit 38 inzendingen heeft de vakjury 7 projecten geselecteerd.

Donderdag 26 oktober 2023 wordt tijdens de Dutch Designweek in Eindhoven de award uitgereikt. De genomineerden presenteren zich en de jury maakt de winnaar van het meest natuurinclusieve project bekend.

Integrale aanpak

Met respect voor het verleden wordt de voormalige locatie van textielfabriek HAVEP, langs de beek De Nieuwe Leij, getransformeerd naar een natuurinclusief en klimaatadaptief woongebied. Het samenspel tussen landschap, stedenbouw, openbare ruimte en architectuur maakt Land van Anna een aantrekkelijke leefomgeving voor mens, plant en dier.

Door de integrale aanpak in de gebiedsontwikkeling is ruimte gecreëerd voor biodiversiteit en natuurontwikkeling. Voorbeelden zijn de natuurinclusieve fabrieksmuur, die nestvoorzieningen voor vogels en insecten biedt, de landschappelijk aangelegde straten die voorzien zijn van kruidenrijke grasbermen, wadi’s die beplant zijn met inheemse boomsoorten en biodiverse hagen die dienen als erfafscheiding. De collectieve vloedtuin langs de beek De Nieuwe Leij wordt, naast natuurlijke opvang voor overtollig (regen)water en overloopgebied in het beekdal, een botanische rijkdom, geschikt voor insecten, amfibieën en kleine zoogdieren.

Land van Anna is een project van VOF Wilma-CRA Goirle, een samenwerking tussen Wilma Wonen en CRA Vastgoed, in samenwerking met KuiperCompagnons, VP Capital, Antea Group en gemeente Goirle.

Kijk voor meer informatie over Land van Anna op landvananna.nl

Wilma Wonen is erkend NEPROM-lid Copyright Wilma Wonen 2024

Site by Alsjeblaft!