Groen licht voor verdere ontwikkeling Mercator

22-12-2023 – Woensdag 20 december 2023 tekenden Wilma Wonen en Green Real Estate met de gemeente Haarlemmermeer een overeenkomst voor Mercator. Met het ondertekenen van deze overeenkomst hebben wij groen licht gekregen voor de verdere ontwikkeling van de langverwachte nieuwbouw. Dit is een fantastische mijlpaal en een mooie volgende stap in de richting naar een kwalitatief hoogwaardig centrum voor Nieuw-Vennep.

V.l.n.r. Ronald Tol (directeur Wilma Wonen), wethouder Marjolein Steffens-van de Water (gemeente Haarlemmermeer), Richard Dallinga (CEO Green Real Estate)

Bijdragen aan kwalitatieve impuls centrum Nieuw-Vennep

Mercator geeft het centrum van Nieuw-Vennep een kwalitatieve impuls. Het terrein dat al jarenlang braak ligt krijgt eindelijk een passende invulling. De hoogwaardige architectuur van Mercator geeft nieuwe allure en uitstraling aan de Venneperstraat. Passend bij de ambitie voor een levendig centrum krijgen de twee appartementengebouwen van Mercator grotendeels een transparante gevel op de begane grond. Dit ziet er vanaf de straat niet alleen aantrekkelijk uit, maar zorgt ook voor interactie met de omliggende straten.

Naast een kwalitatieve impuls aan het centrum draagt Mercator ook bij aan sociale levendigheid. Op de bouwlocatie waar Mercator komt staat de Social Sofa, een initiatief van de Dorpsraad. Dit is een plek waar Vennepers elkaar nu al kunnen ontmoeten en kunnen zitten om bij te praten. Een plek voor iedereen, die zorgt voor levendigheid en gezelligheid! De definitieve plek van de Social Sofa is het nog in te richten intieme Symfonieplein bij Mercator.

81 (betaalbare) koopappartementen
In Mercator komen, naast een tweetal commerciële ruimten en een omvangrijk inpandige parkeervoorziening, 81 appartementen, verdeeld over 57 koopappartementen en 24 betaalbare koopappartementen. De woonoppervlakten variëren van circa 45 tot 100 m2. Beide gebouwen krijgen een mooi aangelegde, gezamenlijke binnentuin. Een plek waar buren elkaar kunnen ontmoeten, waar je tot rust komt en waar je kunt ontspannen. De binnentuinen zijn ontworpen met aandacht voor biodiversiteit, klimaatadaptatie en duurzaamheid en zijn aantrekkelijk voor mens, plant en dier.

Wat is de planning?
De komende periode werken we voor Mercator toe naar een definitief ontwerp om vervolgens de omgevingsvergunning in te dienen. Als alles volgens planning verloopt start de verkoop van de appartementen in het najaar van 2024. De prognose van de start van de bouw is het eerste kwartaal van 2025. Na een bouwperiode van circa twee jaar worden de eerste woningen naar verwachting begin 2027 opgeleverd.

Kijk voor meer informatie over Mercator op woneninmercator.nl

Wilma Wonen is erkend NEPROM-lid Copyright Wilma Wonen 2024

Site by Alsjeblaft!