Rondleidingen Land van Anna in Goirle met verhalen over stedenbouw en gebiedsontwikkeling

28-05-2024 – Zaterdag 25 mei organiseerden wij, samen met de stedenbouwkundige en de landschapsontwerper van Land van Anna, twee unieke rondleidingen rondom de nieuwbouwwijk. Alle aanwezigen waren heel enthousiast over de prachtige route en de bijzondere verhalen over de stedenbouw en de gebiedsontwikkeling.

De groep aanwezigen bestond uit zowel kopers, optanten en nieuwe belangstellenden. Zij wandelden met stedenbouwkundige Marina Propadalo en landschapsontwerper Marjan van Capelle, beiden van KuiperCompagnons, langs prachtige plekken van Land van Anna. De dames vertelden alles over het bijzondere stedenbouwkundig concept van de wijk met verhalen over de oude fabriek, de landschappelijke inpassing en de natuurinclusieve en klimaatadaptieve inrichting.

Samenspel tussen landschap, stedenbouw, openbare ruimte en architectuur
Het samenspel tussen landschap, stedenbouw, openbare ruimte en architectuur maakt Land van Anna een aantrekkelijke leefomgeving voor mens, plant en dier. Door de integrale aanpak in de gebiedsontwikkeling is ruimte gecreëerd voor biodiversiteit en natuurontwikkeling. Voorbeelden zijn de natuurinclusieve fabrieksmuur, die nestvoorzieningen voor vogels en insecten biedt, de landschappelijk aangelegde straten die voorzien zijn van kruidenrijke grasbermen, wadi’s die beplant zijn met inheemse boomsoorten en biodiverse hagen die dienen als erfafscheiding. De collectieve vloedtuin langs de beek De Nieuwe Leij wordt, naast natuurlijke opvang voor overtollig (regen)water en overloopgebied in het beekdal, een botanische rijkdom, geschikt voor insecten, amfibieën en kleine zoogdieren.

Land van Anna is een project van VOF Wilma-CRA Goirle, een samenwerking tussen Wilma Wonen en CRA Vastgoed, in samenwerking met KuiperCompagnons, VP Capital, Antea Group en gemeente Goirle.

Kijk voor meer informatie over Land van Anna op landvananna.nl

Wilma Wonen is erkend NEPROM-lid Copyright Wilma Wonen 2024

Site by Alsjeblaft!