The Muse of Rotterdam: bijzondere woontoren in het Maritiem District.

Wilma Wonen realiseerde The Muse, één van de opvallendste woontorens in dé hoogbouwstad van Nederland, ontworpen door BARCODE Architects en gebouwd door Smits’ Bouwbedrijf. The Muse bestaat uit 94 koopappartementen, een commerciële plint en een parkeergarage en staat aan de Wijnhaven, in het Maritiem District van Rotterdam.

Bijzonder karakter

Het opvallende karakter van The Muse is vooral te danken aan de vorm van het gebouw met haar kenmerkende knik en de transparante Noord- en Zuidgevels. Deze laten veel licht binnen en bieden een adembenemend uitzicht over de Maas en over de stad. De bijzondere vorm van het gebouw en de omkadering met donker antraciet beton geven de woontoren een unieke signatuur waardoor The Muse haar eigen rol speelt in de Rotterdamse skyline.

Vooruitlopen op hoogbouwvisie

Een van de bijzondere kenmerken is de grote daktuin die niet boven op het dak maar op de 5e verdieping van CasaNova is gesitueerd. Doordat de daktuin gedeeld wordt door de beide woontorens ontstaat er een bijzonder grote, groene buitenruimte voor alle bewoners.
En zo zijn er meer interactie en sociale cohesie bevorderende elementen zoals hotelkamers voor gasten van bewoners, sportfaciliteiten, een gemeenschappelijke werkruimte en een comfortabele keuken direct grenzend aan het dakterras. Hiermee omarmt The Muse de nieuwe hoogbouwvisie van Rotterdam: ‘de menselijke stad’, waarbij het bewonen van een hoogbouw appartement niet hoeft te betekenen dat je je buren niet kent.

Inspirerend wooncomfort

The Muse is een gebouw dat vooral inspireert. Samen met BARCODE Architects is Wilma Wonen erin geslaagd om de grenzen van de verbeelding te verleggen door hoogstaand design te combineren met doordachte plattegronden en optimaal wooncomfort.
De appartementen zelf zijn van hoge kwaliteit, beschikken over veel faciliteiten en zijn hoogwaardig afgewerkt. De balkons zijn buitengewoon ruim en bieden een spectaculair uitzicht over de Rotterdamse binnenhavens, de Nieuwe Maas en het up-and-coming Maritiem District.

Fotografie: Christian van der Kooy & Studio Hans Wilschut

Factsheet

Locatie: Wijnhaven 69, Rotterdam
Opdrachtgever: VOF Wijnhaven 69
Architect: BARCODE Architects
Bouwbedrijf: Smits’ Bouwbedrijf
Omvang: 94 appartementen, circa 11.000 m2 GO
Start bouw: Q2 2017
Opgeleverd: Q1 2020

Wilma Wonen is erkend NEPROM-lid Copyright Wilma Wonen 2024

Site by Alsjeblaft!