DOK40: ruim baan voor nieuw industrialisme in Eindhoven.

DOK40 staat voor modern en nieuw stedelijk wonen aan de kop van het Eindhovens kanaal, met een knipoog naar de industriële roots van de locatie en de stad Eindhoven. Op de plek waar ooit de industrialisatie vol op stoom kwam, komt nu een nieuw stukje binnenstad. Het robuuste karakter van toen is gecombineerd met de luxe van nu.

Industrieel karakter

De industriële roots van de locatie zijn door bureau Architecten aan de Maas vertaald in het ontwerp van de woningen op deze locatie. In samenwerking met CRA Vastgoed is het project op robuuste wijze ontwikkeld. Door gebruik te maken van grote glasvlakken van vloer tot plafond, krachtig metselwerk en metalen elementen wordt teruggegrepen naar het unieke karakter van de Oude Haven. De karakteristieke sheddaken, zoals oorspronkelijk bij de fabriekshallen werden toegepast, zijn in het project teruggebracht. Hierdoor krijgen de loftappartementen een entresol, waardoor extra leefruimte wordt gecreëerd.

Gevarieerd woningaanbod

Karakteristiek voor deze gebiedsontwikkeling is de combinatie van appartementen, stadswoningen en parkeren onder de gebouwen op zeer compacte stedelijke wijze. Het woningaanbod is afwisselend. Onderscheidende woningen zijn het penthouse met een metrage van ruim 220 m2 en stadswoningen van ruim 310 m2. Ook aan duurzaamheid is gedacht. Zo wordt bijvoorbeeld het regenwater vastgehouden in infiltratiekratten op het dek van de binnentuin. De binnentuin is de ontmoetingsplek voor alle bewoners. De signatuur van het project is duidelijk in het gevelbeeld aangebracht: DOK40.

In samenspraak met de gemeente Eindhoven is er voor gekozen om een klein deel van de oude tapijtenfabriek te herbouwen. Dit zogenoemde beeldbepalende gebouw is aan de zijde van het Eindhovens Kanaal gesitueerd.

Factsheet

Locatie: Havenstraat, Eindhoven
Opdrachtgevers: CRA Vastgoed & Wilma Wonen
Bouwbedrijf: Huybregts Relou Bouw
Omvang: 18 stadswoningen en 38 appartementen, circa 6.400 m2 GO
Start bouw: Q1 2018
Opgeleverd: Q4 2019

Wilma Wonen is erkend NEPROM-lid Copyright Wilma Wonen 2024

Site by Alsjeblaft!