Wilma Wonen gaat met de Zuidrand in Goirle aan de slag met de realisatie van een omvangrijk inbreidingsprogramma met maar liefst 185 woningen grenzend aan een bijzonder natuurlijke context.

De locatie aan de zuidkant van het Brabantse dorp wordt al sinds jaar en dag gekenmerkt door de karakteristieke loodsen en gebouwen van de HAVEP fabriek van de familie Van Puijenbroek. De familie is vanuit ‘groene’ investeerder VP Capital, zeer betrokken geweest bij het bepalen van de nieuwe invulling van de locatie en de nieuwe dorpsrand van Goirle die hier mee zal ontstaan. Na jaren van zorgvuldige voorbereiding en een goed onderbouwd stedenbouwkundig plan zal het fabrieksterrein de komende tijd transformeren naar een woon- en leefomgeving met een buitengewoon natuurlijk karakter.

Bijzondere ligging

Bijzonder is de ligging van de locatie. Op steenworp afstand van het centrum van Goirle met alle voorzieningen om de hoek, maar ook deel uit makend van een zorgvuldige reconstructie van de natuurlijke omgeving van Goirle op deze plek. Het riviertje de Leij wordt teruggebracht en krijgt opnieuw een natuurlijk, meanderend verloop door het land. Het landschap krijgt daarmee extra kwaliteit en de woningbouw sluit daar naadloos op aan.

Gevarieerd programma

Het woningbouwprogramma bestaat uit 185 woningen waarvan 42 sociale huurwoningen en is verdeeld over verschillende clusters, elk met een eigen karakter dat past bij de plek.

Beeldbepalend industrieel erfgoed zoals de gemetselde schoorsteen en de oude fabriekshal worden behouden en het bestaande kantoorgebouw uit de vroeg 20e eeuw wordt getransformeerd tot appartementen. De insteek is om deze transformatie in een CPO-ontwikkeling vorm te geven. Hier omheen verrijst het ‘fabriekscluster’ met rijwoningen met een stoer, industrieel karakter. Daarnaast zal hier ook de energieopwekking voor de verwarming van de woningen plaatsvinden met een duurzame biomassa installatie, gestookt op houtsnippers uit bospercelen in de omgeving.

Het meer landelijke ‘dorpse buurtje’ kenmerkt zich door ruime twee-onder-een-kapwoningen, beneden bovenwoningen en fraaie vrijstaande woningen .

Aan de ‘Gouden rand’ van het project komen 10 vrijstaande villa’s met natuurtuin en een exclusief appartementengebouw met een optimale zonligging en zicht over het beekdal en het Landgoed Gorp en Roovert.

Ten slotte worden er acht zeer ruime vrije kavels uitgegeven op de strook ten zuiden van de parktuin behorend bij de historische villa Huize Anna. Binnen de kaders van het stedenbouwkundig plan en een kavelpaspoort kunnen hier acht villa’s gerealiseerd worden naar eigen ontwerp.

Kijk voor meer informatie op Landvananna.nl

Factsheet

Locatie: HAVEP terrein, Goirle
Omvang: 185 woningenCopyright Wilma Wonen 2021

Site by Alsjeblaft!