Droomweide wordt een toekomstigbestendige, biodiverse en natuurinclusieve wijk.

Op een groene en waterrijke locatie in Meerkerk, ten zuiden van de wijk De Weide I, komt nieuwbouwwijk Droomweide. Hier realiseren Wilma Wonen en partner Reinbouw vanaf 2025 150 energiezuinige woningen. Deze plek, aan de rand van Meerkerk, biedt kinderen alle ruimte om veilig op straat te spelen en de natuur te ontdekken. In Droomweide woon je in een landelijke omgeving, terwijl je ook zó in steden zoals Utrecht en Gorinchem bent.

105 koopwoningen en 45 sociale huurwoningen
Droomweide krijgt een dorps en saamhorig karakter. Je maakt er gemakkelijk een praatje met buurtgenoten en kinderen gaan op avontuur met vriendjes en vriendinnetjes uit de buurt. Precies zoals dat in een dorp gebeurt! Er zijn natuurlijke speelplekken met klimbomen, speelobjecten en een pontje en er is een educatieve vlinderroute. Het woningaanbod in Droomweide bestaat uit 105 koopwoningen en 45 sociale huurwoningen. Een gevarieerde mix van rijwoningen, herenhuizen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen.

Een natuurinclusieve en biodiverse wijk voor mens en natuur
Droomweide wordt een fijne, natuurinclusieve en biodiverse woonwijk met veel groen en water. Onder andere vanwege de vlindertuinen is Droomweide ook voor insecten, vogels en vlinders een aantrekkelijk habitat. Het maakt Droomweide, voor mens en dier, een heerlijke en gezonde wijk om in te wonen.

Meer informatie over Droomweide is te vinden op: www.nieuwbouw-meerkerk.nl

Factsheet

Locatie: Droomweide, Meerkerk
Opdrachtgever: Wilma Wonen en Reinbouw
Bouw: 150 woningen; 105 vrije sector koopwoningen en 45 sociale huurwoningen
Start verkoop fase 1: prognose zomer 2024
Start bouw fase 1: prognose 1e kwartaal 2025

Wilma Wonen is erkend NEPROM-lid Copyright Wilma Wonen 2024

Site by Alsjeblaft!