Wilma Wonen gaat samen met CRA Vastgoed aan de Zuidrand in Goirle aan de slag met de realisatie van een omvangrijk inbreidingsprogramma met maar liefst 167 woningen grenzend aan een bijzonder natuurgebied.

De locatie aan de zuidkant van het Brabantse dorp wordt al sinds jaar en dag gekenmerkt door de karakteristieke loodsen en gebouwen van de HAVEP fabriek van de familie Van Puijenbroek. De familie is vanuit groene investeerder VP Capital zeer betrokken geweest bij het bepalen van de nieuwe invulling van de locatie en de nieuwe dorpsrand van Goirle die hier mee zal ontstaan. Na jaren van zorgvuldige voorbereiding en een goed onderbouwd stedenbouwkundig plan transformeert het fabrieksterrein naar een woon- en leefomgeving met een buitengewoon natuurlijk karakter.

Bijzondere ligging

Bijzonder is de ligging van de locatie, op steenworp afstand van het centrum van Goirle, met alle voorzieningen om de hoek. Tegelijkertijd maakt het ook deel uit van een zorgvuldige reconstructie van de natuurlijke omgeving van de zuidrand van Goirle. Het riviertje De Leij is hersteld en heeft opnieuw een natuurlijke, meanderende loop door het land. Het landschap heeft daarmee extra kwaliteit gekregen en de woningbouw sluit daar naadloos op aan.

Gevarieerd programma

Het woningbouwprogramma bestaat uit 167 woningen, waarvan 27 sociale huurwoningen, en is verdeeld over verschillende clusters, elk met een eigen karakter passend bij de plek.

Beeldbepalend industrieel erfgoed zoals de gemetselde schoorsteen en de oude fabriekshal worden behouden en het bestaande kantoorgebouw uit de vroeg- 20e eeuw wordt getransformeerd tot appartementen. De insteek is om deze transformatie in een CPO-ontwikkeling vorm te geven. Hieromheen verrijst het ‘fabriekscluster’ met rijwoningen met een stoer, industrieel karakter.

Het meer landelijke ‘dorpse buurtje’ kenmerkt zich door ruime twee-onder-een-kapwoningen, beneden bovenwoningen en fraaie vrijstaande woningen.

Aan de ‘gouden rand’ van het project komen 10 vrijstaande villa’s met een natuurtuin en een exclusief appartementengebouw met een optimale zonligging en zicht over het beekdal en het Landgoed Gorp en Roovert.

Ten slotte worden er acht zeer ruime vrije kavels uitgegeven op de strook ten zuiden van de parktuin behorend bij de historische villa Huize Anna. Binnen de kaders van het stedenbouwkundig plan en een kavelpaspoort kunnen hier acht villa’s naar eigen ontwerp gerealiseerd worden.

Kijk voor meer informatie op Landvananna.nl

Factsheet

Locatie: HAVEP terrein, Goirle
Opdrachtgevers: Wilma Wonen en CRA Vastgoed
Bouwbedrijf: Bouwbedrijf Huybregts Relou
Omvang: 167 woningen
Start bouw: Q3 2023

Wilma Wonen is erkend NEPROM-lid Copyright Wilma Wonen 2024

Site by Alsjeblaft!