Rietweelde: bijzonder waterrijk wonen in Scheerwolde

Op een prachtige locatie in Scheerwolde, in de kop van Overijssel, ontwikkelde Wilma Wonen in nauwe samenwerking met Reinbouw Vastgoed plan Rietweelde. Het project omvat 30 vrijstaande woningen op ruime kavels in directe verbinding met open vaarwater.

Rietweelde ligt strategisch aan de staande mastroute van het Steenwijkerdiep. Hierdoor is er vanuit Rietweelde een directe vaarverbinding naar de Weerribben en het IJsselmeer. Elke kavel ligt met de tuin direct aan het water en kent een ruime mogelijkheid tot het aanleggen van een vaartuig.

De woningen worden gekenmerkt door ruime kavels en een statige landelijke architectuur met een aantrekkelijke afwisseling in de gevelafwerking en dakbedekking. Het nieuw aangelegde binnenwater maakt een essentieel onderdeel uit van het plan waarbij de tuinen een tweede ontsluiting van de kavels vormen en de woningen via het water een bijzondere relatie met elkaar aangaan.

BDG architecten heeft voor het project 3 verschillende vrijstaande woningen ontworpen in diverse kleurstellingen. De woningen waren op verschillende manieren uit te breiden en in te delen. Alle woningen zijn succesvol verkocht, opgeleverd en inmiddels door de nieuwe bewoners in gebruik genomen.

Factsheet

Locatie: Rietweelde
Opdrachtgever: Wilma Wonen i.s.m. Reinbouw Vastgoed
Bouwbedrijf: OldeRikkert Bouw
Omvang: 30 woningen
Start bouw: Q1 2021
Opgeleverd: Q4 2022

Wilma Wonen is erkend NEPROM-lid Copyright Wilma Wonen 2024

Site by Alsjeblaft!