CasaNova: tijdloos balanceren in de Rotterdamse Skyline

Naast het in aanbouw zijnde project ‘The Muse’ is begin 2019 gestart met de realisatie van een tweede woontoren van Wilma aan de Wijnhaven. Tijdloos en elegant als een danser speelt CasaNova een nieuwe, spraakmakende rol op het toneel van de Rotterdamse skyline. Wilma werkte nauw samen met Barcode Architects aan de eerste driehoekige woontoren in Rotterdam. Deze woontoren krijgt met 35 verdiepingen een hoogte van circa 110 meter.

Ongekende woonbeleving

De toren bestaat uit een onderbouw met daarin op de begane grond onder andere twee commerciële ruimtes, een chique residentiële entree. De verdiepingen 2 tot en met 4 bestaan uit Havenappartementen, individuele bergingen en een drielaagse parkeergarage. De toren begint op laag 7 en krijgt slechts drie hoogwaardig afgewerkte appartementen per verdieping. Hier zorgen licht, ruimtelijkheid en uitzicht voor een ongekende woonbeleving. CasaNova gaat op meerdere vlakken een relatie aan met haar omgeving en vormt een volgende verrijking van het Maritieme District tussen Maas en Markthal.

Bijzondere daktuin

Doordat de beide woontorens letterlijk met elkaar in verbinding staan ontstaat op de vijfde verdieping een daktuin van circa 1.500 m2. De groene, weelderige invulling van deze tuin is gericht op ontmoeten, ontspannen en genieten. Bewoners worden gefaciliteerd met een keuken die ten dienste staat van het dakterras en diverse plekken waar gegeten, gedronken en ontspannen kan worden. Naast de daktuin zijn er diverse voorzieningen die het wonen veraangenamen. Zo is er een bescheiden fitness, twee luxe hotelkamers, een ruimte voor de huismeester en diverse plekken waar gewerkt kan worden.

Factsheet

Locatie: Wijnhaven 65, Rotterdam
Opdrachtgever: VOF Wijnhaven 65
Bouwbedrijf: Smit’s Bouwbedrijf
Omvang: 116 koopappartementen
Start bouw: Q2 2019
Opgeleverd: Q1 2023

Wilma Wonen is erkend NEPROM-lid Copyright Wilma Wonen 2024

Site by Alsjeblaft!