Vijf van Vorst, Eindhoven: Duurzame en aantrekkelijk vormgegeven nieuwbouw in een parkachtige omgeving.

Tegen het hart van Eindhoven-stad, in stadsdeel Woensel, maakt de voormalige ROC-school voor volwasseneneducatie plaats voor een compleet nieuwe woonwijk. De groene laanstructuur van de Van Vorststraat wordt versterkt door aantrekkelijk vormgegeven laanwoningen met aan de overzijde, in de parkzone, een solitair (lensvormig) statig woonblok met drielaagse parkwoningen.

Vijf van Vorst staat voor ruimtelijk, groen, rustig en veilig wonen dichtbij de stadskern. Het wordt door haar schaalgrootte een buurtje op zich; er is tijd voor elkaar, voor contact met de buren, waar de kinderen heerlijk buitenspelen en alle faciliteiten die het leven comfortabel maken zijn op loopafstand.

In Vijf van Vorst komen 157 Park- en Laanwoningen die qua architectuur aantrekkelijk zijn vormgegeven en goed aansluiten bij de omliggende bebouwing aan onder meer de Dokter Berlagelaan. Architectenbureau Mulleners + Mulleners heeft een integraal plan ontworpen waarbij gespeeld is met verschillende gevels, steenkleuren én materialen. Een bijzondere verwijzing naar het voormalige lyceum maken de woningen met platte daken, die de statige woonblokken aan weerszijden omsluiten.

In het plan komen 6 verschillende woningtypen die variëren in woonoppervlakten van circa 110 tot 150 vierkante meter. Alle woningen beschikken over een ruime tuingerichte woonkamer, straatgerichte keuken, badkamer en minimaal 3 slaapkamers (sommige woningen zijn bij uitstek geschikt voor grote gezinnen, met tot wel 6 slaapkamers mogelijk). Parkeren doe je op eigen terrein (uit het straatbeeld) in een privé parkeerhof.

Meer informatie over het project: vijfvanvorst.nl

Factsheet

Locatie: Vijf van Vorst
Opdrachtgever: CRA Vastgoed & Wilma Wonen
Bouwbedrijf: Huybregts Relou (VB Groep)
Omvang: 157 woningen, circa 18.000 m2 GO
Start bouw: Q1 2019
Oplevering: Q2 2020

Copyright Wilma Wonen 2020

Site by Alsjeblaft!