Vijf van Vorst, Eindhoven: Duurzaam en aantrekkelijk wonen in een parkachtige omgeving.

Tegen het hart van Eindhoven-stad, in stadsdeel Woensel, heeft de voormalige ROC voor volwassenen plaatsgemaakt voor een compleet nieuwe woonwijk. De groene laanstructuur van de Van Vorststraat is versterkt door aantrekkelijk vormgegeven laanwoningen met aan de overzijde, in de parkzone, een solitair (lensvormig) statig woonblok met drielaagse parkwoningen.

Rust & ruimte

Vijf van Vorst staat voor ruimtelijk, groen, rustig en veilig wonen dichtbij de stadskern. Het is door haar schaalgrootte een buurtje op zich; er is tijd voor elkaar, voor contact met de buren, een plek waar de kinderen heerlijk buitenspelen. Alle faciliteiten die het leven comfortabel maken zijn op loopafstand.

Aansluiten op de lokale context

In Vijf van Vorst zijn 157 Park- en Laanwoningen gerealiseerd die qua architectuur aantrekkelijk zijn vormgegeven en goed aansluiten bij de omliggende bebouwing aan onder meer de Dokter Berlagelaan. Architectenbureau Mulleners + Mulleners heeft een integraal plan ontworpen waarbij gespeeld is met verschillende gevels, steenkleuren én materialen. Een bijzondere verwijzing naar het voormalige lyceum maken de woningen met platte daken, die de statige woonblokken aan weerszijden omsluiten.

Divers programma

Volgens plan zijn 6 verschillende woningtypen gerealiseerd die variëren in woonoppervlakten van circa 110 tot 150 vierkante meter. Alle woningen beschikken over een ruime tuingerichte woonkamer, straatgerichte keuken, badkamer en minimaal 3 slaapkamers (sommige woningen zijn bij uitstek geschikt voor grote gezinnen, met tot wel 6 slaapkamers mogelijk). Parkeren doe je op eigen terrein (uit het straatbeeld) in een privé parkeerhof.

Factsheet

Locatie: Vijf van Vorst
Opdrachtgever: CRA Vastgoed & Wilma Wonen
Bouwbedrijf: Huybregts Relou (VB Groep)
Omvang: 157 woningen, circa 18.000 m2 GO
Start bouw: Q1 2019
Opgeleverd: Q2 2020

Wilma Wonen is erkend NEPROM-lid Copyright Wilma Wonen 2024

Site by Alsjeblaft!