Transformatie kantoorgebouw naar luxe appartementen

De Winston Churchill Tower, het kantoorgebouw op de hoek van de Sir Winston Churchilllaan en Prinses Beatrixlaan, in Rijswijk wordt getransformeerd tot woontoren. In 1966 is het oorspronkelijk gebouwd voor het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en sport. De transformatie past in de visie van de gemeente Rijswijk om woningen in het gebied rondom “In de Bogaard” toe te voegen.

Het gebouw ligt strategisch goed ten opzichte van de voorzieningen in het naastgelegen winkelcentrum ‘In de Bogaard’. De binnenstad van Den Haag is in ongeveer 20 minuten met de tram goed bereikbaar.

Het bestaande kantoorgebouw is ruim 70 meter hoog, 22.000 m2 groot en bestaat uit een begane grond en 21 verdiepingen. De transformatie is volledig naar de functie wonen met een toevoeging van 3 extra verdiepingen met ruime appartementen en penthouses.

Naast de toren ligt een parkeergarage die bestaat uit 2 parkeerlagen en telt 440 parkeerplaatsen. Het plein dat direct voor de toren ligt krijgt een groene en passende invulling.

Kijk voor meer informatie op theminister.nl

Factsheet

Locatie: Churchill Tower, Rijswijk
Opdrachtgever: Wilma Wonen Nederland en Reshape Properties
Bouwbedrijf: n.n.b.
Omvang: 316 appartementen, circa 26.000 m2 GO
Start bouw: 2019
Oplevering: 2021 (prognose)

Copyright Wilma Wonen 2020

Site by Alsjeblaft!