Duurzame transformatie van kantoor naar luxe appartementen

De Winston Churchill Tower, het kantoorgebouw op de hoek van de Sir Winston Churchilllaan en Prinses Beatrixlaan in Rijswijk, is getransformeerd tot woontoren. In 1966 is het oorspronkelijk gebouwd voor het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De transformatie past in de visie van de gemeente Rijswijk om woningen in het gebied rondom In de Bogaard toe te voegen.

Solide uitgangspunten

Het gebouw ligt strategisch goed ten opzichte van de voorzieningen in het naastgelegen winkelcentrum In de Bogaard. De binnenstad van Den Haag is in ongeveer 20 minuten met de tram goed bereikbaar. Het bestaande kantoorgebouw is ruim 70 meter hoog, 22.000 m2 groot en bestaat uit een begane grond en 21 verdiepingen. De transformatie is volledig naar de functie wonen met een toevoeging van 3 extra verdiepingen met ruime appartementen en penthouses.

Duurzaam transformeren

The Minister is een duurzame ontwikkeling en heeft verwarming en koeling geleverd uit een nieuwe warmte- en koudeopslag in de bodem. Hiermee worden de woningen verwarmd en desgewenst gekoeld. Daarnaast zijn op het gebouw en op de naastgelegen parkeergarage circa 2.500 m2 zonnepanelen geplaatst die energie kunnen leveren aan de The Minister. Naast de toren ligt een parkeergarage die bestaat uit 2 parkeerlagen en 440 parkeerplaatsen telt. Het plein dat direct voor de toren ligt heeft een groene, passende invulling gekregen.

Factsheet

Locatie: “Churchill Tower, Rijswijk”: https://goo.gl/maps/ZyppKZZo5wm
Opdrachtgever: Wilma Wonen Nederland en Reshape Properties
Bouwbedrijf: Volker Wessels Amsterdam
Omvang: 316 appartementen, circa 26.000 m2 GO
Start bouw: Q3 2020
Opgeleverd: Q1 2023

Wilma Wonen is erkend NEPROM-lid Copyright Wilma Wonen 2024

Site by Alsjeblaft!