Rijndijk 86: Waterrijk wonen aan het vaarwater van de Oude Rijn

De voormalige fabriek van Avery Dennison (voorheen Fasson) aan de Rijndijk in Hazerswoude-Rijndijk maakt plaats voor een nieuwbouwplan van 102 duurzame en grondgebonden woningen. Een bijbehorende kade aan de Oude Rijn maakt samen met een sloepenhaventje straks deel uit van het plan.

Unieke ligging langs Oude Rijn

Kenmerkend voor het woningbouwplan is de unieke ligging aan het vaarwater van de Oude Rijn én de vergezichten naar het polderlandschap aan de overzijde. Samen met gemeente Alphen aan den Rijn kozen we ervoor om niet alle tuinen aan de Oude Rijn aan te leggen, maar om ook een kade te maken waar straks iedereen kan genieten van het water en de vergezichten.

Waterrijk en groen

In de waterrijke woonwijk komen in totaal 102 woningen die in 2 fases door Heembouw Wonen worden gebouwd. De nieuwbouwwijk bestaat uit 77 koopwoningen, 10 vrije sector huurwoningen en 15 sociale huurwoningen van woningcorporatie Habeko wonen. De woningtypen variëren van twee-onder-een-kapwoningen tot een vrijstaande woning, herenhuizen en eengezinswoningen. Zichtlijnen vanuit de hele wijk naar de Oude Rijn, veranda’s in het straatbeeld, een haventje en veel groen; dát is wat Nieuw Rein karakteriseert.

Kijk voor meer informatie op woneninnieuwrein.nl

Factsheet

Locatie: Rijndijk 86, Hazerswoude Rijndijk
Opdrachtgever: VOF Rijndijk 86 (een samenwerking tussen Wilma Wonen en Heembouw Wonen)
Bouwbedrijf: Heembouw Wonen
Omvang: 102 woningen
Start bouw fase 1: Maart 2022
Prognose oplevering fase 1: 2e kwartaal 2023
Start bouw fase 2: Augustus 2022
Prognose oplevering fase 2: 4e kwartaal 2023

Copyright Wilma Wonen 2023

Site by Alsjeblaft!